Minister somber over heropenen kapsalons: ‘Ziet er niet goed uit’

Coronamaatregelen | 1 reactie

De Kapster Monique

De Kapster Monique

19 februari 2021

Het demissionaire kabinet kijkt de komende dagen wanneer kappers hun zaak weer kunnen openen, maar ‘het ziet er nog niet goed uit’. Dat zegt Bas van ‘t Wout, demissionair minister van Economische Zaken.

Hij denkt dat het kabinet er dinsdag meer over kan zeggen, maar hij durft nog niet te zeggen of hij dan met goed nieuws komt.

“Ik snap de noodkreet van de kappers heel goed”, zegt hij. “Maar je bent beperkt door de ruimte die het virus biedt.” De minister zegt dat ook andere sectoren weer open willen. Mogelijk kan er meer als mensen zich vooraf laten testen. Ook onderzoekt het kabinet of bij versoepelingen een sector helemaal opengaat, of alle sectoren een klein beetje.

 

Sinds december dicht

Net als alle andere contactberoepen houden de kappers in Nederland sinds december de deuren dicht. Want zelfs al is de kans op mogelijke verspreiding klein, het aantal reisbewegingen moet in de strijd tegen corona zo ver mogelijk naar beneden. Het advies van de overheid is nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis.

Gisteren werd bekend dat volgens Duits onderzoek de kans op verspreiding van het virus bij de kapper relatief laag is. Voorwaarde is dan wel dat kappers een gezichtsmasker dragen.

 

‘Stutten en steunen’

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) denkt ook dat er pas volgende week uitsluitsel komt. Hij vindt het ‘moeilijk’ in te schatten hoe groot de kans is dat kappers weer deels of zelfs volledig open kunnen.

Koolmees zegt kappers te blijven ‘stutten en steunen’ met steunpakketten, die onlangs weer werden uitgebreid. Toch blijken veel kappers buiten de boot te vallen. Eerder zei de kappersbranche tegen RTL Nieuws: “We krijgen een doekje voor het bloeden. Zeker 60 procent staat op omvallen.”

 
Informatiebron: RTL Nieuws
dd.: 19-02-2021

Related Posts

OverDe Kapster Monique
Na ruim 20 jaar ervaring in het kappersvak heb ik dit jaar met succes de opleiding van Amazing Hairstylist voltooid op de B-Academy in Amsterdam. Gedurende deze opleiding heb ik mijn creativiteit en kapperskills verder ontwikkeld tot de allerlaatste knipt- en verftechnieken.

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *