Kapper Ginger laat haar klanten producten afhalen: ‘Mag niet, maar iedereen doet het’

Winkelen | 0 Reacties

De Kapster Monique

De Kapster Monique

22 december 2020

Alle niet-essentiële winkels zijn dicht, maar dat weerhoudt de ondernemers er niet van om toch hun producten te verkopen. December is de maand waarin zij normaal veel omzet maken, dus hebben ze de hoop gevestigd op afhaalloketten of private shopping om toch nog wat te verdienen. “Ik vind het heel gek dat het in de horeca wel mag, maar bij ons niet.”

 
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil strenger optreden tegen winkeliers die de lockdownregels overtreden en van alles verzinnen om hun spullen alsnog te verkopen. Dat zei hij na afloop van het wekelijkse overleg met de veiligheidsregio’s.

Twee kampen

Heel jammer om te horen, vindt Udo Delfgou, directeur van brancheorganisatie INretail. “We worden daar best verdrietig van. Het voelt alsof er twee kampen zijn. Het is veel krachtiger om uit te stralen dat we dit met z’n allen doen. Dat retailers helpen de overheid en andersom. Ik denk niet dat dit soort uitspraken constructief werkt”, zegt hij tegen EditieNL.

Het is volgens Delfgou niet zo dat alle ondernemers de regels overtreden. “Er zijn inderdaad winkeliers die er alles aan doen om toch te kunnen verkopen. Maar de massa houdt zich wel aan de regels. De overheid moet niet de nadruk leggen op wat er allemaal verboden is, maar laten zien wat er wél mogelijk is. Dat helpt echt beter dan met het vingertje wijzen.”

Afhalen

Hij hoopt bovendien dat het mogelijk wordt om producten af te halen bij winkels. “Niet alles kunt je zomaar bezorgen. Ik vind dat afhalen op een veilige manier en op afgesproken tijdstippen gewoon moet kunnen. In de horeca en in het buitenland kan het ook.”

Kapper Ginger van Oven uit Lelystad is het daarmee eens. Ze knipt op dit moment niet, maar laat haar klanten bij haar salon aan huis wel haarproducten en kleurpakketten afhalen. “Dat mag eigenlijk niet, maar iedereen doet het op deze manier. Ik vind het heel raar dat afhalen bij de horeca wel mag, maar bij ons niet”, zegt ze tegen EditieNL.

“Kijk, ik snap wel dat ze dit niet in het centrum willen, want dan wordt het daar te druk. Maar ik heb salon een aan huis. Het is hetzelfde als een pakketje aanpakken van een postbezorger”, vindt ze.

 
Informatiebron: RTL Nieuws & Editie.nl
d.d.: 22-12-2020

About De Kapster Monique
Na ruim 20 jaar ervaring in het kappersvak heb ik dit jaar met succes de opleiding van Amazing Hairstylist voltooid op de B-Academy in Amsterdam. Gedurende deze opleiding heb ik mijn creativiteit en kapperskills verder ontwikkeld tot de allerlaatste knipt- en verftechnieken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Adres:
Klaprooskamp 1b
2353 HA Leiderdorp
Telefoon: 06-48312781

Openingstijden:
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Dinsdag: 10-15 uur
Woensdag: 10-13 uur
Vrijdag: 10-15 uur
Zaterdag: 09-12 uur